Q/A om livet i USA #3

Hur var din nivå i engelska innan du åkte? Har du märkt någon skillnad än så länge? Jag personligen brukar ofta bli osäker första tjugo minuterna när jag träffar engelsktalande människor men efter ett tag släpper det och det blir som flytande. Kan tänka mig att du kommit in i ett "bra flow" ungefär nu och att du känner dig säkrare med både uttal och så vidare? 

Lite luddig fråga men hoppas du förstår :)
 
- Jag hade ganska bra engelska! Jag fick B i engelska 6 om det säger dig något. Dock var det mycket svårare än jag trodde att prata konstant på engelska. Det är helt annorlunda att prata här med folk som inte förstår en på något annat sätt än på engelska än att prata i klassrummet. Jag känner mig dock redan säkrare på språket än första dagarna jag kom hit. Det gäller att snappa upp alla ord och uttryck dom säger här och att fråga om man inte förstår något! Jag kan säga att jag absolut inte pratar flytande än och det går lite siså ibland att få fram vad jag vill säga.
 
Har de majsbröd i ohio, eller är det bara i sydstaterna? Jag tycker det låter så gott! Vilken tur du hade att hitta bra bröd och ost, vill se bildbevis!
 
 
- Helt ärligt så har jag ingen aning! Jag har inte kollat efter majsbröd i affärerna och min värdfamilj har inte det hemma. Kan kolla nästa gång jag handlar! Bildbevis på min macka:
 
 
Hej! Jag ska också vara utbytesstudent i Ohio och jag åker på tisdag. Jag undrar bara om hur du tycker att det är i Ohio? Är du nöjd med staten osv eller känner du att du hellre hade velat bli placerad någon annanstans? :)
 
- Hej! Jag läser din blogg faktiskt, längtar tills du också är framme så att man kan läsa om någon annan i samma stat :D Jag gillar Ohio! Jag har ju inget att jämföra med men det är fint här. Mycket fält där jag bor och min stad är ganska liten men det finns bra shopping osv typ 1h bort. Än så länge känner jag att jag är nöjd med att ha hamnat i Ohio. 
 
Är Vilhelm också utbytesstudent? I vilken stat/stad? 
Hoppas att du får ett toppenår, stor kram!
 
 
- Haha vilken random fråga. Ja det är han! Han bor i Kansas. Tack snälla!
 
Det skulle vara riktigt kul om du kunde göra en video med din värdkusin någongång! 
Och är det samma tid där som i Sverige?:)
 
- Ja jag ska fråga om hon vill vara med i någon video! Vad skulle det vara för video isåfall? :) Nej, Ohio är 6h efter Sverige.
 
Haha bilen ser verkligen fullastad ut! 😂 låter som att ni hade en superbra helg i Columbus! Skulle du kunna tänka dig att åka tillbaka dit någon gång? 💜
 
- Haha det var den också!!! Det var grejer på hela golvet också. Helgen var mysig! Jag såg inte jättemycket av staden så det hade varit kul att se mer av själva staden och inte bara shoppingmalls och träningshallar😘
 
Vad heter låten i videon?? 😂😂 
 
 
- National Anthem med Lana Del Rey! (min senaste videoblogg)
 
Som alltid så är du grym! 👌 du kanske kan filma runt i huset någon gång så att man får en uppfattning om hur det ser ut? 
Haha vad kul med kören, är det Amelia som sjunger eller är det din andra värdkusin? Det tror jag säkert är superkul! 
Fortsätt med dina grymma blogginlägg och videoinlägg, så jäkla kul att följa dig! ❤️❤️❤️❤️
 
 
- Jaaa det kan jag absolut göra! Måste bara vara ensam hemma eller något så att det inte är massa människor i bakgrunden. Jag har tänkt att ta bilder på hur det ser ut här hemma. Kanske blir video eller bilder! 
 
Haha eller hur, lite random att jag är med där dock! Det är Amelia som är med i kören. Tack Amanda❤️❤️❤️❤️
 
Jättekul att läsa folks frågor och dina svar! Det är många frågor som dyker upp i huvudet 🙊 Hur gammal är Amelia? Har hon körkort? Tar de flesta ungdomarna körkort vid 16 års ålder? Jag tror det var Matilda som frågade någon gång om skolan och skolsystemet, det ska bli kul att höra mer om det sen när det börjar närma sig. Hur funkar det? Hur gör man med lunch? Vilka ämnen väljer du? 😘😘😘
 
 
- Kul att få frågor också😘 Amelia är född 2000 och fyller år om typ 10 dagar (minns inte datumet hehe) så hon har inte körkort än. Ja i princip alla tar sitt ''permit'' när dom är 15,5år vilket är att man får köra med en vuxen i bilen och sen vid 16år tar dom sitt riktiga körkort. Man kommer ju ingen vart utan bil! Jaaa jag kommer berätta mer sen efter 17 augusti när jag varit i skolan och valt klasser. Man kan antingen ta med sig lunch eller betala för skollunchen. Amelia sa att hon brukar äta skollunchen men vi får se vad jag gör. Det beror på hur maten är, jag vill inte äta pizza till lunch varje dag liksom. Jag har 9 klasser per dag varav en är lunch och en är study hall. Sen måste jag välja matte, science, historia och engelska. Jag har tre klasser (om jag har fattat det rätt) som jag får välja själv och då ska jag välja kör, tyska och något mer. Vi får se efter den 17e som sagt! ❤️
 
Skitbra med frågor och svar! Alltid kul att läsa svaren på andras frågor som man själv inte tänkt på att ställa! :) jag tycker det vore intressant att höra lite om hur huset ser ut - hur många rum, badrum, våningar, tomten osv (i väntan på en housetour ;) ) skulle även vilja få en titt in i era skåp - typ se en bild in i kylskåpen och skafferiet! När går du och din värdfamilj och lägger er om kvällarna? Och när går ni upp? Vart sover din värdkusin när hon sover hos er på vardagarna när skolan börjar? Love you sis!!! 😍😍😍
 
 
- Tack! 😘 Ja och det är jättekul att få frågor! Det är en våning ovan jord och en källare. Jag bor i källaren och där är det två förråd, ett stort vardagsrum och sen mitt rum. På övervåningen är det ett vardagsrum, kök, två badrum och fyra sovrum. Bilder på sånt kommer med! Jag lovar en housetour med sneak peeks på skåp och sånt! ❤️ Hmmm det är lite olika, det beror på vad vi har gjort på kvällen. Igår när det var bingoparty blev det senare eftersom Amelia och Lexi sov över, då gick alla (förutom JT) och la sig runt 01.45. Annars går vi typ och lägger oss runt 10-11. Jag som inte har något för mig på dagarna brukar sova till 10-11, Scylea med men Nicole åker ju till jobbet så hon går upp tidigare och Shawn kommer hem från jobbet vilket gör att han går och lägger sig på dagarna istället. Amelia har ett rum med en säng här! Älskar dig❤️
I USA | |
Upp