Q/A om livet i USA #4

Hur många är med i teamet? Är det blandade åldrar? Är det ofta cheerleadertävlingar? Hur går en sån till? Gör alla olika team olika uppvisningar så får domaren ge poäng?
 
- Det är 7 eller 8 killar och 7 tjejer med mig. Man måste ha 5 tjejer för att få tävla och 7 för att ha ett fullt team så jag har hjälpt hela laget genom att vara med! Det är flest freshmans, några sophomores, typ 2-3 juniors och 1 senior. Det märks dock inte för alla i laget har kul tillsammans!
 
Jag har hittills varit på två cheerleadingtävlingar och jag vet inte hur ofta det är. En gång i veckan tror jag? Inte riktigt säker faktiskt. Det är massa lag som är med men det finns massa olika kategorier och levels man kan tävla i. Det kan vara 30 team på en tävling men det är inte 30 team mot varandra utan det finns typ 5-7 olika underkategorier. T.ex. mini (som är småbarn), små skolor, stora skolor, all star osv. Domaren ger poäng för olika saker och laget närmast 100 poäng vinner! Man får avdrag om man ramlar eller gör misstag.
 
Så nyfiken på de där tröjorna! Är det olika modeller/sorter beroende på vilken sport det är? Kommer du ha en klass på samma sätt som i Sverige i skolan eller är det mer att man kanske läser samma kurser?
 
- Det är nog ungefär samma modeller i alla sporter men med olika tryck! Amerikanska fotbollen har jerseys och det tror jag inte att någon annan sport har. Man kan beställa t-shirts, dri-fit t-shirts, långärmade tunna tröjor och hoodies! Nej jag kommer inte ha en klass utan jag har olika klasser i olika ämnen. 
 
Är det träning två timmar varje dag måndag-fredag? Är det någon träning på helgen? Hur går det med att översätta distanserna?
 
- Det är 1,5h träning måndag-lördag och på söndagar tränar man själv! Iallafall nu innan skolan börjar. Det är lite siså med distanserna, jag vet att 5km är 3,1 miles och att det är 13 varv runt tracken men vet inte hur man räknar ut det😂
 
Vad innebär studyhall?
 
Studyhall är en lektion där man får göra sina läxor och sånt, väldigt bra lektion enligt mig!
 
Vad har du för storlek på din sport-bh? Är den från Victoria Secret? :) jättefin!
 
34DD. Japp det är den. Tack! :)
 
Kommer du inte åka hem under julen?
 
Nej det kommer jag inte. Åker man hem till Sverige avbryts hela grejen
 
Vem är Marcus och hur lärde du känna honom? :)
 
En kille i min skola! Han skrev till mig innan jag ens kommit till USA haha
Frågor och svar, I USA | |
Upp