Flygresan och dag 1 i New York

Hej! Nu är det snart läggdags men tänkte att jag skulle skriva lite mer om flygresan och dag 1 i New York. Natten till onsdagen dyngnade jag, åkte till Arlanda 03.30, mötte upp Vilhelm och Maria (plus 3 till EFare som jag inte visste skulle med) och började checka in. När vi står i kön till att checka in och lämna bagaget ramlar mannen framför oss ihop. Han svimmar och faller raklång med huvudet före, det var så sjukt obehagligt och jag såg precis allt. Jag började gråta och fick sån jäkla ångest och oro. När jag kom fram till disken kunde jag knappt prata för att jag grät och hulkade om vartannat. Mannen piggade sen till och kom med vårt flyg så det gick bra till slut.
 
Efter att vi lämnade vårt bagage stod jag och pratade och kramades med min familj och vänner. Frida, Tilda och Mallan överraskade mig och kom till Arlanda!!! Ahhh vilken glädje. Tova, Carina och Mona visste jag redan skulle komma. Jag är så glad att dom ville följa med och vinka av mig! Det blev gråtkalas från alla håll och när vi sa hejdå blev det verkligen sjukt jobbigt. Fy. Jag kommer sakna alla så mycket!!!!!!
 
Sen gick vi igenom säkerhetskontrollen och köpte lite att äta för att sen boarda planet. Jag, Vilhelm och Maria satt bredvid varandra båda flygningarna vilket var grymt. Flygplanet till Wien var ganska litet och man satt trångt men det gick an. Väl framme i Wien går min överpackade EF-väska sönder (!!!!!!!) och jag var tvungen att gå och köpa en ny väska för 159 dollar haha. Men det blev en rullväska istället för den var sjukt tung att bära på armen. Sen satt vi EFare där i godan ro och väntade på att kön till boardingen skulle minska och då insåg vi att vi skulle gå till ett service center och få en ny biljett??? Vi fick springa dit och flyget blev försenat med typ 30 min. 
 
Flyget mellan Wien och JFK var ungefär 8h (tror jag) och jag sov max en halvtimma. Gissa om jag såg halvt död ut när vi kom till Campus. Jag och Vilhelm kollade lite film och spelade kort medan lyckosten Maria kunde sova flera timmar. Vi fick mat två gånger, först kyckling och potatis sen en varm macka. Mackan kom väldigt sent och jag var vrålhungrig så det var rätt dåligt. Menmen.
 
FRAMME I NY! Vi landade runt två och ställde oss direkt i den långa kön till passkontroll och tull. Vi kom igenom och hämtade bagaget för att sen möta upp EFare vid utgångarna. Två timmar senare kom vi iväg och tog en buss till Hofstra University. SÅÅÅ amerikanskt på vägen till campus, wow verkligen som man tänker sig med husen osv.
 
När vi var framme på campus blev det stressigt och vi hade ungefär 20 min på oss att få upp vår 30-35kg tunga packning upp till rummen plus att hinna äta. Det var inte kul alls kan jag säga! Jag var hungrig och varm och stressad... Ingen bra kombo. Men det blev bättre när man väl fått i sig mat och fått upp allt på rummet.
 
Efter maten gick jag och duschade (BEHÖVLIGT) och sen var det en välkomstgrej i en aula. Mycket trevligt! Dagen slutade där, vi satt ute och pratade ett tag efter men sen gick man upp och la sig. Roomcheck at 21.30.
 
Dag 2 får jag ta imorgon eller på lördag för imorgon är det New York City som gäller och jag ska upp vid 05.30...... Bäst att sova. Hoppas allt är bra med alla och jag tänker på er jätteofta. Puss och kram
 
 
I USA | | 5 kommentarer |

Video från sista dagen i Sverige

Innan avresa, Videobloggar | | Kommentera |

Framme i New York

Hej allihopa! Hoppas att allt är bra med er. Jag är framme i New York och det är andra dagen på Welcome Days. Allt känns jättebra, gårdagen var dock rätt stressig och låååång. 
 
Vi har blivit indelade i grupper och ska idag gå runt med sin grupp på olika övningar osv. Jag bor med en spansk tjej och vi har pratat en del så det känns bra. Jag hinner inte skriva mycket mer idag men jag lovar att jag ska berätta allt så fort jag kan!!! Puss och kram
 I USA | | 7 kommentarer |
Upp