Svar på frågor

Q: Hej hej! Nu handlar inte detta alls om spel som ditt inlägg handlar om, men jag har lite frågor till dig som du kanske skulle kunna svara i ett eget inlägg? Först och främst, älskar din blogg! Har följt dig ända sen början och du skriver verkligen otroligt bra och har inspirerat mig otroligt mycket till att vilja åka!
 
1: Hur betalade du för resan? Var det dina föräldrar som betalade hela eller betalade du själv en del?
2: Hur gjorde du när du valde organisation? Tog du första bästa eller kollade du rundor mycket? Isåfall, hur tänkte du?
3: Vilken årskurs kommer du gå i i USA? Senior, junior?
4: Hur kommer du göra med pengar i USA? Har du ett nytt bankkort där som du sätter in pengar på eller har du ett svenskt?
5: Hur gör du med mobil? Läste någon tjejs blogg där hon var tvungen att låsa upp mobilen för att kunna ansluta till ett amerikanskt abonnemang men sen fungerade det inte i alla fall så hon fick köpa en ny när hon kom till USA. 

Läser otroligt många utbytesbloggar, men din är by far den bästa! Ha ett otroligt bra år nu, kommer följa dig hela vägen :)
 
A: Hej! Alltså jag satt i bilen när jag fick den här kommentaren och blev så sjukt glad. Vilka komplimanger, sånt här som får mig att vilja skriva ännu mer. Tacktacktack! <3 
 
1. Jag har turen att mina föräldrar stod för resan. Jag är så tacksam och jag hade inte klarat det utan dem! 
 
2. Först var det mina föräldrar som tog fram EF, Explorius och AFS. Vi skulle gå på informationsmöte hos alla men det blev bara EF och AFS då Explorius var väldigt otydlig i informationen så det valde vi bort direkt.  AFS är en organisation som fokuserar väldigt mycket på det kulturella utbytet och jobbar med väldigt många länder. För mig kändes det inte helt rätt för kvinnan som jobbade där uttryckte sig som att om man åker med AFS bör man vara på ett visst sätt. Kanske jag som misstolkat men det gav mig ingen bra känsla!
 
Sen gick vi på informationsmöte hos EF och det kändes helt rätt! Jag tycker om att EF har riktat in sig på tre länder, USA/England/Irland, för det känns som att man får en närmre kontakt med organisationen då. Sen var det viktigt att värdfamiljen inte fick någon ersättning eftersom det kan hända att familjen tar en för fel anledning då. 
 
När man läser inlägg om hur folk tänkte när de valde sin organisation låter i princip alla likadant. Därför tror jag att nästan alla organisationer är lika bra men att det är upp till var och en vad man tycker känns bra. 
 
3. Om jag har förstått det rätt kommer alla utbytesstudenter i Ohio var skrivna som en 9th grader. Det är för att Ohio inte vill betala för ett prov som alla måste göra för att börja High school när det är en utbytesstudent. Dock är det BARA för systemet, det kommer inte påverka skolgången eller vilka kurser man får välja. Min IEC sa att jag kommer kunna välja seniorkurser om jag vill och jag kommer vara med på alla roliga saker seniors får göra. Hon sa att jag inte skulle fastna på att jag var skriven som en 9th grader för det spelar absolut INGEN roll utan det är bara siffror i systemet. Så jag vet inte om jag kommer vara en junior eller senior faktiskt, jag kommer nog kunna välja lite hur som!
 
4. Jag har ett SEB Visa-kort och ett ICA-banken Maestro-kort. Jag kommer använda ICA-banken kortet där eftersom det är helt avgiftsfritt på uttag/betalning etc. Men i nödfall har jag mitt SEB-kort också! Mina föräldrar kommer sätta över en summa pengar varje månad på mitt ICA-kort.
 
5. Jag har en iPhone 6 som jag köpt på Apple butiken i Täby C så den kommer att fungera i USA (om jag har förstått det rätt). När jag kommer dit ska jag prata med värdfamiljen och se vad de har för abonnemang och sen får jag lösa det iutifrån det. Jag kanske kan vara med på deras familjeabonnemang eller om jag köper ett eget abonnemang! Jag ska iallafall ha ett amerikanskt nummer. 

Jag kan även tipsa alla som vill ha kvar sitt svenska nummer när man kommer hem igen om att frysa sitt svenska abonnemang och sedan ändra till det billigaste alternativet. T.ex. i mitt fall, jag har Tele2 och då kan man frysa abonnemanget i 6 månader per 12 månadsperiod vilket jag kommer göra. Sedan ska vi byta till det billigaste, vilket är 49kr i månaden. Så i 6 månader kommer vi behöva betala 49kr i månaden men det är det värt för jag vill ha kvar mitt svenska nummer!
 
Återigen, tack snälla du! SÅ himla fina ord och jag blir verkligen jätteglad. Puss och kram på dig!
Frågor och svar, Innan avresa | |
#1 - - Elin:

Hej! Jag har också comviq och tele2 och tänkte göra som du skrev så man inte förlorar sitt nummer. Men byter du till kontantkort då?? För Jag hittar inget abonnemang som kostar endast 45 kronor :)))

Svar: Nej det är fortfarande abonnemang! Men nu hittar inte jag heller det jag menade.. Hmm men jag var i Tele2 butiken och frågade och då sa dom 49kr!
Cassandra von Rosen

#2 - - Matilda:

Det är väldigt intressant att läsa om alla praktiska saker runt resan, tror många som själva funderar på att åka på utbyte eller ska åka kan ha stor glädje av att höra hur du gjort! Smart t ex det där med din svenska mobiltelefon! Fortsätt så :D sen när du väl är på plats vore det roligt att höra om hur det t ex funkar med lunch i skolan, hur skoldagarna ser ut, hur man åker buss (finns det SL-kort? ;P ), hur man äter ost (hyvel? färdiga skivor?) osv! Vardagsbetraktelser, både stora och små :)

Svar: Tack Matilda :* Ja det ska jag komma ihåg att prata om!
Cassandra von Rosen

#3 - - Anonym:

är du 9th grader är du skriven som en freshman:) 10 är sophmore, 11 junior och 12 senior!

Svar: Insåg det sen! :)
Cassandra von Rosen

Upp