Defiance, Ohio

Här ligger Defiance i 
Innan avresa | | En kommentar |

Lite frågor

Hur blir det med din nuvarande skola? Måste du gå om ett år eller hur blir det?
 
Jag har precis gått ut tvåan på gymnasiet och jag kommer ta studieuppehåll medan jag är i USA. När jag kommer tillbaka börjar jag trean och tar studenten med 98orna istället. För mig blir det ju rätt med åldern eftersom jag går med ett år äldre. Jag skulle inte säga att jag går om ett år utan jag pausar bara skolan!
 
Hur mycket kostar det?
 
Det känns sådär att prata pengar men det kostar ju lika för alla (ungefär) så kan lika gärna säga. När jag ansökte låg programavgiften på ca 85000kr. Det tillkommer ganska mycket kostnader som man inte räknar med först, så som vaccin, visum, fickpengar där borta etc. Plus att vi som åker 15/16 (tror att det gäller alla organisationer) har tyvärr fått ett valutapåslag eftersom dollarn gick upp. 
 
Är din amerikanska familj kristen?
 
De är kristna men går inte i kyrkan. För mig gör det ingenting eftersom jag inte går i kyrkan eller är så religös. Jag har dock sagt att jag gärna vill gå till kyrkan någon gång för att se hur det är och familjen ville gärna visa mig kyrkan även om de inte går dit regelbundet!
 
Hur känns det att lämna Sverige?

Just nu känns det faktiskt jättebra. Jag har haft ett rätt turbulent år och det ska bli skönt att komma bort och få lite nya intryck och människor i mitt liv. Familjen känns helt rätt och det gör det hela ännu bättre! Alla är så snälla och trevliga mot mig.
 
JUSTE! Jag tror att mitt avresedatum är flyttat till den 29 juli istället. Det passade bättre i min planering men det är inte helt spikat än. Jag väntar på att få svar.
Frågor och svar, Innan avresa | | Kommentera |

Jag har fått värdfamilj!!!

Hej! Som vanligt är jag ganska dålig på att uppdatera men jag kommer med ursäkten att jag inte har haft så mycket att skriva om. Hela våren har varit en enda lång väntan, men ÄNTLIGEN har jag fått min värdfamilj. Förra veckan var jag och min familj på Öland och varje dag tjatade jag om min längtan efter att få min värdfamilj.
 
Måndag, tisdag, onsdag, torsdag svishade förbi och EF ringde aldrig... Halva fredagen gick innan jag loggade in på My EF och såg att informationen hade ändrats där. Alla tidigare gånger jag kollat har det stått ''We are working on your application'' men nu stod det ''Your journey begins!''. Vi låg ute och solade och jag bara skrek rakt ut. Jag reste mig upp, sprang in och hämtade min dator för att kunna logga in där istället. Gick in på My EF igen och såg kartan med rubriken ''Check out your new neighbourhood''. Kartan var inzoomad på staden Defiance, OH. Först visste jag inte vad OH var, frågade mina föräldrar och min syster '' är det Oklahoma eller vilken stat är OH?!?!?!''. Zoomade ut på kartan och såg att det låg i Ohio. 
 
Vilken jäkla känsla, jag var helt uppe i varv! Jag letade på My EF efter mer information om min värdfamilj och på samma gång sa jag till de andra ''varför ringer inte EF mig om informationen ligger uppe på nätet?''. Vi förstod ingenting för det fanns ingen information att hämta så jag ringde EF för att fråga dem istället. Såklart satt personalen som har hand om utbytesåren i möte och han i telefonen sa att de skulle ringa upp mig inom en timma. En timma gick... Två timmar gick... Då fick jag nog och ringde igen. Malin svarade och sa att hon precis skulle ringa upp mig. 
 
Jag fick veta att jag skulle bo i Defiance, en stad i Ohio. Jag ska gå på en skola som heter Tinora High School. Min värdfamilj består av en mamma och en pappa och två små barn. Mamman och pappan är unga, födda på 80-talet och barnen är födda 2006 och 2010. De hade två syskondöttrar som skulle gå på samma skola som mig, en senior och en sophomore. Det känns så sjukt bra! Vi har pratat på Skype en gång och en hel del på Facebook. Min värdsyster som är 9år ringde upp mig på FaceTime och det var väldigt kul att prata med henne. Både hon och min värdbror var hur gulliga som helst! Jag har pratat med min ''värdkusin'' (haha??) på både Facebook och Snapchat och hon är jättetrevlig. 
 
Jag har inte fått mitt avresedatum bekräftat än men det blir troligtvis den 22 juli. Det känns helt sjukt! Idag ska jag åka till Täby Centrum med mamma och pappa för att köpa lite nödvändigheter. Måste ju ha adapter, reseförpackningar, fodral/ficka/något att stoppa pass och alla viktiga papper i och sen måste jag kolla på presenter till värdfamiljen... :) Nu kommer jag uppdatera mer regelbundet och om ni undrar något är det bara att skriva en kommentar! Puss och kram
 
 
 
 
 
Innan avresa | | 5 kommentarer |
Upp