Lite frågor

Hur blir det med din nuvarande skola? Måste du gå om ett år eller hur blir det?
 
Jag har precis gått ut tvåan på gymnasiet och jag kommer ta studieuppehåll medan jag är i USA. När jag kommer tillbaka börjar jag trean och tar studenten med 98orna istället. För mig blir det ju rätt med åldern eftersom jag går med ett år äldre. Jag skulle inte säga att jag går om ett år utan jag pausar bara skolan!
 
Hur mycket kostar det?
 
Det känns sådär att prata pengar men det kostar ju lika för alla (ungefär) så kan lika gärna säga. När jag ansökte låg programavgiften på ca 85000kr. Det tillkommer ganska mycket kostnader som man inte räknar med först, så som vaccin, visum, fickpengar där borta etc. Plus att vi som åker 15/16 (tror att det gäller alla organisationer) har tyvärr fått ett valutapåslag eftersom dollarn gick upp. 
 
Är din amerikanska familj kristen?
 
De är kristna men går inte i kyrkan. För mig gör det ingenting eftersom jag inte går i kyrkan eller är så religös. Jag har dock sagt att jag gärna vill gå till kyrkan någon gång för att se hur det är och familjen ville gärna visa mig kyrkan även om de inte går dit regelbundet!
 
Hur känns det att lämna Sverige?

Just nu känns det faktiskt jättebra. Jag har haft ett rätt turbulent år och det ska bli skönt att komma bort och få lite nya intryck och människor i mitt liv. Familjen känns helt rätt och det gör det hela ännu bättre! Alla är så snälla och trevliga mot mig.
 
JUSTE! Jag tror att mitt avresedatum är flyttat till den 29 juli istället. Det passade bättre i min planering men det är inte helt spikat än. Jag väntar på att få svar.
Frågor och svar, Innan avresa | |
Upp