En vanlig skoldag

Hej! Nu tankte jag beratta hur en vanlig skoldag ser ut for mig. Det kanske kan vara kul att veta!
 
Forsta klockan ringer 08.05 och det ar som en paminnelse att man ska borja ga mot sitt klassrum. Sen ringer den andra klockan 08.09.
 
Min forsta lektion ar engelska 3. Vi jobbar med stilfigurer just nu, typ metaforer och sant. Jag har 98%, vilket ar ett A i den klassen. Det ar sa mycket battre an freshman engelska och jag kanner att jag kan utvecklas battre med juniors. Den lektionen har jag med Hunter. 1st period ar mellan 08.09-08.52.
 
Period 2 ar mellan 08.55-09.35 och da har jag sociology. Jag alskar lararen men amnet ar kanske inte superkul alla ganger haha... Vi jobbar med kvalitativ och kvantitiv data just nu, typ nar man gor olika surveys. Jag har 93%, A- i sociology. Det ar en junior klass!
 
Period 3 ar mellan 09.38-10.18 och det ar study hall. Det har jag just nu och det ar 40 minuter av laxlasning. Nar jag har gjort alla mina laxor, typ som nu, sa brukar jag blogga/lasa bloggar eller bara lyssna pa musik. Det ar verkligen sa bra att ha 40 minuter som skolan ger en till laxlasning for om man inte hunnit gora alla laxor kvallen innan hemma sa finns det tid i skolan. Det ar blandat freshmans, sophomores, juniors och seniors for man sitter bara tyst i ett rum.
 
Period 4 ar mellan 10.21-11.01 och da har jag biology. Det ar med freshmans och ar relativt enkelt. Dock har jag problem med engelskan ibland for jag har ju aldrig haft biologi pa engelska men det gar battre och battre. Lararen ar helt galen, hon exaggerate alltid hennes ord for att fa varan attention vilket later riktigt roligt. Jag har 92%, A-.
 
Period 5 ar choir och haller pa mellan 11.05-11.45. Jag ar alltid hungrig under den lektionen... Men det ar en rolig klass, dock ar det svart for mig ibland nar vi ska lasa noter och sant eftersom jag inte har varit med i nagon kor innan utan jag gillar bara att sjunga. Jag har 100%, A+.
 
Period 6 ar luuuunch!!! Basta 40 minuterna pa dagen helt klart. Jag har lunch mellan 11.49-12.29. Sitter alltid vid samma bord med samma personer. Det ar som pa film, man har ''bastamda'' plaster, alla sitter alltid vid samma bord varje dag haha.
 
Efter lunch ar det activity period vilket ar i mitt hemrum. Det ar den enda ''lektionen'' alla elever har samtidigt, alla har activity period efter 6th period. Vissa klubbar och moten halls under den tiden for att alla har tid da. Jag brukar gora mina laxor da! Det ar mellan 12.33-1.01. 
 
Period 7 ar tyska och haller pa mellan 1.05-1.45. Min absolut lattaste klass haha! Jag har 102%, A+ i tyska och som jag sa igar sa har jag bara haft ett stavfel sen skolan borjade haha. Amerikanerna i min klass ar helt lost, tyska ar inget logiskt sprak enligt dom. Det ar med freshmans!
 
Period 8 ar U.S. Government vilket ar min enda senior-klass. Det ar mellan 1.48-2.28. Och det ar helt arligt min varsta klass... Det ar inte kul alls haha. Tur att min larare ar bast, det ar samma larare som jag har i sociology. Jag har 93%, A-. 
 
Period 9 ar algebra 2. Lararen ar Hunters second cousin vilket ar lite kul haha. Det ar med juniors och jag ar helt okej bra i det. Det ar mitt samsta betyg men jag borjar fatta allt mer och mer. Jag har 88%, B+. Lektionen ar mellan 2.32-3.12.
 
I USA | |
#1 - - Amanda:

Alltså helt fantastiskt att läsa om en dag i skolan! Så jäkla roligt att det är såna exakta tider, ner på minuten. När får man gå på toaletten då? Haha! Du är ju grym ju, superbra betyg! Hur låter det när amerikanerna pratar tyska? Antar att du har så mycket bättre tyskt uttal än vad dom har 😂 Brukar du hinna göra alla dina läxor i skolan eller sitter du länge efter skolan med läxorna? Älskar dina uppdateringar, så kul med flera uppdateringar i rad 👍 Fortsätt så! (När du har tid såklart) 😘😘😘

#2 - - Anonym:

Gud , du har så bra betyg i varje ämne ! Hur gör du att du får så bra betyg ? kan du berätta hur är betyg systemet där borta ! Och kan du berätta hur du har utvecklats på de olika ämnena ? Och vad gjorde du för att förbättra dig ?

#3 - - Matilda:

Roligt att höra om din vardag! :) så lustigt att tiderna för era lektioner är så udda, hur upplever du det jämfört med att börja och sluta prick/kvart i/kvart över/halv som här i Sverige? Är lektionerna kortare än du är van vid? Vad tycker du om det - bra för koncentrationen eller svårt att hinna börja med arbetet? Verkar inte som ni har några direkta raster bortsett från lunchen men hinner man umgås med varandra ändå? Har ni mkt grupparbeten? Tycker det är så intressant att höra hur allt funkar där borta i amerikat :) Säger bara WOW till dina betyg! Så duktig :D skulle vara lite nyfiken på att se hur ett typiskt klassrum ser ut :D och hur matsalen ser ut! Eller ja, allmänt hur skolan ser ut :) går det att få till några bilder tror du? PUSS!! ❤️❤️❤️❤️

#4 - - Siri:

Tycker folk att det är roligt att du är svensk?

#5 - - Ava:

Kul att du verkar ha det så bra! Lite random fråga men hur klär/sminkar du dig i skolan? Har hört att i jämfört med sverige (där nästan alla sminkar sig) att nästan ingen orkar fixa sig inför skolan.. Stämmer det? Eller vad är dina erfarenheter?

Ha det underbart! Kram:)

Upp