Visum

Hallåhallå! I måndags förra veckan (20/4) gjorde jag och mamma klart min visumansökan på internet. Det var så många olika sidor och frågor som man skulle fylla i, det tog runt 2h att göra klart. När man hade fyllt i allt kunde man boka tid på Amerikanska ambassaden och EF rekommenderade att göra det så snart som möjligt. Det fanns en tid onsdagen därpå, 22/4, och den bokade jag för att ha det överstökat.
 
Både personalen på EF och ambassadörerna har berättat att besöket på Amerikanska ambassaden kan ta väldigt lång tid - en kille satt från 08.00 till 18.00 och väntade på sin tur. Jag hade förberett mig på det värsta och tänkte att det kunde ta lång tid så jag hade med mig macka, dricka och en bok. Man fick inte ha med telefon eller något annat elektroniskt så det var bok och klocka på armen som gällde. 
 
När jag kom till ambassaden stod det redan flera i kö innan mig men det gick rätt snabbt att komma fram till själva ''disken'' där man visade upp pass och så. Mannen som stod och tog emot mig var bakom glas och pratade engelska. Han bad mig visa passet, ta av mig jackan och vända mig om för att lyfta på fötterna så han kunde se mina skosulor. När det var klart släppte han in mig till ett litet hus som liknade säkerhetskontrollen på flygplatser. Jag fick lägga min jacka och väska på ett rullband som åkte genom en röntgen. Mannen såg lite fundersam ut och bad mig lägga ut mina nycklar och frågade om jag hade ett USB-minne i väskan. Det hade jag inte utan det var bara MBMJ-brickan utanpå min väska haha. 
 
Sen till det roligaste... Jag hade precis innan köpt en Vitamin Well som låg i min väska. När väskan hade röntgats kollade marinsoldaten/polisen/vad han nu är på mig väääldigt konstigt och sa ''Can you open the bottle and taste it please?''. Jag ba eeehh... yes? Blev så ställd för inte tänkte jag på att de var tvungna att kolla så det inte var sprängämnen i flaskan typ. 
 
Efter det var jag good to go, fick gå in och ge mina papper plus mitt pass i receptionen och sedan sätta mig å vänta på min tur. De ropade upp mitt namn först en gång i högtalarna, då gick jag till ett bås och gav mina fingeravtryck och gång nummer två fick jag svara på några frågor. T.ex. vad jag ska göra, vilken skola jag ska gå på, vem jag ska bo hos. Efter det sa hon att ''your visa is approved and you can go now''. Jag hade tid 10.00 och kom därifrån 10.30 så för mig gick det så sjukt snabbt! 
 
Men jag antar att det är mer folk på ambassaden ju längre man väntar. Jag var rätt tidigt ute plus att det var mitt i veckan så jag hade nog tur.
 
Jag var jättenervös innan men det var inte alls något att bli nervös för. Hoppas att det var lite kul att läsa om och att era besök på ambassaden går lika bra!
 
 
 
 
Innan avresa | | 2 kommentarer |
Upp