Mitt schema

 
Det här är alltså mitt schema. Det är indelat i första och andra semestern och det enda som skiljer är en kurs. Jag kan ju berätta lite om hur det gick till när jag valde mina kurser. Jag och Shawn åkte till skolan 3 augusti för att skriva in mig i skolan och för att välja kurser. Dom bad oss att komma tillbaka 17 augusti vilket vi gjorde. Återigen bad dom oss att komma tillbaka. Vi fick dock ett tjockt häfte med alla kurser som skolan erbjuder för att jag skulle välja ut kurserna jag ville läsa.
 
Man har 9 periods på en dag varav en är lunch och en är studyhall. Det innebär att jag hade 7 kurser att välja. Dock var det inte bara att välja 7 kurser fritt utan jag behövde välja engelska, historia, science och matte. Utöver det hade jag 3 valfria! Kurserna jag valde är sociologi/psykologi, kör och tyska. Jag hade hellre haft yearbook istället för sociologi och psykologi men den gruppen var tyvärr full.
 
Krånglet som skedde idag på skolan var att syven hade placerat mig i finanical management. Ehhh?? Helt fel. När jag fick schemat tänkte jag mest ''jaja, jag kanske var tvungen att välja den kursen''. När jag kom fram till klassrummet och introducerat mig för läraren sa hon försiktigt att jag nog skulle byta till en annan kurs. Inte för att hon inte ville ha mig i klassen utan för att det var helt orelevant och skulle bli helt konstigt för mig att läsa den kursen då den är riktad till just amerikaner. Det är ingen generell ekonomikurs utan den var tydligen väldigt amerikansk. Jag kände också att jag inte alls ville läsa den kursen utan hellre ville ha någon annan.
 
Det var då vi behövde gå tillbaka till syven för att stå i en lång kö för att kunna ändra. Syven sa ''ja jag satte dig i den kursen för att det är en junior-klass''. Jaha? Men vi bytte iallafall till sociologi istället. Jag kan berätta lite om mina kurser!
 
1st period: Engelska. Det är en freshman-klass eftersom jag är en utbytesstudent. Syven sa att alla utbytesstudenter är i freshman-engelska eftersom det blir försvårt att vara med jämnåriga. Vi får väl se hur det går! Min första lektion börjar 08.05 på morgonen. 
 
2st period: Sociologi på höstterminen och psykologi på vårterminen. Läraren verkar sååå bra! Jag har i och för sig bara pratat med henne i 10 minuter men hon var så trevlig och välkomnande. Det första hon sa när jag klev in i klassrummet var ''Cassandra!''. Hon visste exakt vem jag var och hon hade tydligen gjort en välkomstskylt till mig haha. Så gulligt! Det är en junior-klass vilket känns bra.
 
3rd period: Study hall. Aa vet inte riktigt vad jag ska säga om det här än, jag vet inte riktigt vad man gör och hur det funkar men man gör sina läxor under den här lektionen iallafall.
 
4th period: Freshman biology. Det är den ''smartare'' biologiklassen och man dissekerar döda djur osv... Undra hur det kommer gå! 
 
5th period: KÖR! Jag har den här klassen med Amelia vilket är sååå kul!!!! Så taggad. Det är en blandad grupp med freshmans till seniors. Läraren hade världens energi och jag fick ett väldigt bra första intryck!
 
6th period: Lunch. Jag har även lunch med Amelia! Pjuuuh. Jag behöver inte oroa mig om vem jag ska sitta med.
 
7th period: Tyska. Jag vet inte vart deras nivå på nybörjar-tyska ligger men det lär vi märka. Mestadels freshmans i den här klassen! 
 
8th period: American Government. Samma lärare som sociologi och psykologi och åååh. Det känns så bra! Det här är en senior-klass vilket bara är ännu bättre. 
 
9th period: Algebra 2. Jag vet inte vart deras mattenivå ligger heller så det här får gå som det går! Jag är nervös men så fort jag lärt mig alla olika begrepp borde det gå bra. Det är en junior-klass!
I USA | |
#1 - - Matilda:

Woho vad kul att skolan börjar snart :D kan du för den okunnige beskriva det här med freshmen, senior osv? Hur gamla är respektive grupp och vilken årskurs motsvarar det i Sverige? Först lektionen började 8:05 men när slutar sista? Och hur långa är lektionerna och är det rast emellan? När är lunchen? Vilken tur att du och Amelia har lunch samtidigt :) har andra lunch någon annan tid? ❤️❤️❤️

#2 - - Amanda :

Åh vad kul att se ditt schema!! Lustigt att lunchen räknas som en period 😄 hur lång är en period? När har ni raster? Du måste skriva sen när du har varit på första riktiga skoldagen! 🙏 stort lycka till!! ❤️❤️❤️

Upp