Q/A om livet i USA #2

Bra frågor och svar! Men då kommer man på fler frågor såklart! Hur kommer det sig att Amelia sover hos er på vardagar? Vad var det för biffar? Du får laga svenskt åt familjen sen :) om du tränar så mycket är det viktigt att äta ordentligt med mat också! Vad har ni mer för planer innan skolan början?
 
- Jag vet inte riktigt varför. Vi bor så nära skolan och jag tror att det blir enklast om hon sover hos oss på vardagarna när skolan börjar. Hon har skiljda föräldrar och skolbussen åker inte till hennes ena förälder (minns inte vilken).
 
Det var typ som platta köttfärsbiffar i någon brun tjock sås. Väldigt goda faktiskt! Haha jaaa jag måste göra det. Vi ska till Fort Wayne i Indiana någon dag och shoppa lite mer, kanske till Cedar Point (nöjesparken) men annars vet jag inte. 
 
Vad jobbar dina värdföräldrar med?? :)
 
 
- Båda jobbar på samma företag men med olika saker. Min värdmamma sitter på kontor, vet dock inte riktigt vad hon gör, och min värdpappa jobbar i fabriken och ser att allt går rätt till på nätterna. Företaget gör typ all isolering i flygplan, hus, bilar osv och maskinerna måste jobba dynget runt.
 
Heeeej, hoppas du har det bra där borta på andra sidan Atlanten :D Jag själv frågar mig fram och tillbaka om jag ska vara utbytesstudent så fall att jag går om trean (ska börja i ettan på gymnasiet nu) när jag kommer hem. Verkar super roligt, inte bara det utan en upplevelse också :)) Men, det va inte det jag skulle fråga hehe. Skulle fråga om du ville vlogga lite när du är där nere, visa hur en dag för dig ser ut och en hous tour :D Lycka till med träningen (tror redan du tränat ;D) hoppas det gick bra :)) Ha det så bra //Linn
 
- Hej! Tack så jättemycket, jag har det bra här borta. Åååååk!! Om du får chansen att åka, åk. Det är en upplevelse för livet. Jag säger inte att det bara har varit roligt och bra här, jag har längtat hem och frågat mig själv varför jag gjorde det här men det är bara små dippar. Jag ångrar inte en sekund att jag åkte. Jag kommer tacka mig själv att jag gjorde det här. Ja absolut! Det har varit lite kaosiga dagar nu på sistone men jag lovar att göra en vlogg när jag har tid. Haha tack! Ha det bra
 
Tränade du volleyboll hemma i Sverige eller är det en sport du började nu?
 
 
- Jag tränade volleyboll i två år för flera år sen. Nu har jag dock inte spelat på jättelänge! 
 
Ska bli jätte kul att följa din blogg och ditt utbytesår! 
Känns det som du lätt kommer kunna skaffa vänner, eller ser du det som en utmaning? 
Är det nervöst när man väl kommit till värdlandet och värdfamiljen eller släppte det, om du nu va nervös innan? ;)
 
- Tack snälla! Hmmm.. Jag har inte träffat jättemycket folk än så jag vet inte riktigt men från min sida sett tror jag inte att det är svårt. Det beror ju bara på hur öppna människorna är här! Men om jag ser på hur tjejerna på volleybollen var så verkar det vara lätt att få vänner. Om man är öppen, trevlig och social borde det vara enkelt!
 
Ja det är väl klart att man var nervös. Det är ju en helt nytt land, ny stad och ny familj man ska bo i. Situationen är lite konstig! Dock släppte det ganska direkt. 
 
Vad arbetar dina värdföräldrar med? Vilka arbetstider har dom? Amelia är ju kusinen men på vilken sida? Har både Shawn och Nicole släkt som bor i närheten? Håller dina värdssyskon på med någon sport? Har du förklarat att vi säger mormor/morfar/farmor/farfar/faster/moster mm i Sverige? Dom säger ju bara aunt/uncle/grandparents så hur vet man liksom vem de menar?
 
- Som jag skrev där uppe, båda jobbar på samma företag men med olika saker. Min värdmamma sitter på kontor, vet dock inte riktigt vad hon gör, och min värdpappa jobbar i fabriken och ser att allt går rätt till på nätterna. Företaget gör typ all isolering i flygplan, hus, bilar osv och maskinerna måste jobba dynget runt. Nicole jobbar vanliga kontorstider, 8-17 (typ) och Shawn jobbar natt från typ 23 till 8. 
 
Amelia är Shawns brorsdotter. Kayleigh är också Shawns brorsdotter men en annan bror! Ja, Shawns mamma och  syskon bor i närheten och Nicoles föräldrar och syster bor nära. 
 
Jag har inte riktigt fattat vilka sporter dom håller på med men ja både Scylea och JT sportar. Scylea går på volleyboll och softboll vad jag vet om. JT går på T-ball  (som softboll/baseboll fast för mindre barn), brottning och amerikansk fotboll (tror jag??). 
 
Haha ja jag berättade faktiskt det för mina värdföräldrar! Både blev lite förvånade och sa att dom skulle försöka att förklara bättre när dom säger aunt/uncle/grandparents.
 
Brukar din värdfamilj åka till Columbus och shoppa eller var det något särskilt denna helg? Hur ser bilvägarna ut? Mycket trafik?
 
 
- Nej jag tror inte att dom brukar åka till just Columbus och shoppa men jag vet att dom gör ''back to school'' shopping varje år. Jag tror att dom brukar åka till Fort Wayne i Indiana eller Toledo! Men nu när Amelia hade cheertävling så åkte vi dit. 
 
Bilvägarna är typ likadana men med lite andra regler tror jag? Ibland är det stopp-skyltar på ställen jag aldrig hade stannat på osv. Det är mer stopp-skyltar än Sverige men det kanske är för att det är mer trafik. Det är alltid mycket bilar ute!
Frågor och svar, I USA | |
#1 - - Matilda:

Skitbra med frågor och svar! Alltid kul att läsa svaren på andras frågor som man själv inte tänkt på att ställa! :) jag tycker det vore intressant att höra lite om hur huset ser ut - hur många rum, badrum, våningar, tomten osv (i väntan på en housetour ;) ) skulle även vilja få en titt in i era skåp - typ se en bild in i kylskåpen och skafferiet! När går du och din värdfamilj och lägger er om kvällarna? Och när går ni upp? Vart sover din värdkusin när hon sover hos er på vardagarna när skolan börjar? Love you sis!!! 😍😍😍

Svar: Svarat i mitt senaste inlägg❤️
Cassandra von Rosen

#2 - - Amanda :

Jättekul att läsa folks frågor och dina svar! Det är många frågor som dyker upp i huvudet 🙊 Hur gammal är Amelia? Har hon körkort? Tar de flesta ungdomarna körkort vid 16 års ålder? Jag tror det var Matilda som frågade någon gång om skolan och skolsystemet, det ska bli kul att höra mer om det sen när det börjar närma sig. Hur funkar det? Hur gör man med lunch? Vilka ämnen väljer du? 😘😘😘

Svar: Svarat i mitt senaste inlägg❤️
Cassandra von Rosen

Upp