Q/A om livet i USA #7

Haha så himla kul att du blandar ut svenskan med lite engelska ord :) du kommer bli som Maria montazami när du kommer tillbaka! 😘 kanske borde börja skriva på engelska helt och hållet så dina amerikanska följare kan läsa utan Google translate och dubbelmackor.. 😁 så vacker du är, en riktigt homecoming Queen tycker jag! Jag förstår inte riktigt, valdes Queen och King ut dagen före homecoming? Hur uppmärksammades de på själva festen, fick de varsin krona? På homecoming, var det mkt dans? Vilken typ av lokal och musik? Fanns det dricka och snacks? Och du fick sova över till och med? Finns det inga regler på det där stället? 😘 så jäkla kul att få läsa om din vecka och helg! ❤️❤️❤️❤️
 
 
- Lol!! Nagra veckor innan homecoming rostade varje grade pa homecoming court. Freshman rostade pa en tjej och en kille i deras grade, sophomores rostade pa en tjej och en kille i deras grade, juniors rostade pa en tjej och en kille i deras grade och seniors rostade pa tre tjejer och tre killar som skulla ''tavla'' for att bli queen och king. Sen nar alla seniors hade rostat fram tre tjejer och tre killar fick hela skolan rosta fram tjejen och killen som skulle bli king och queen. Homecoming football gamet var pa fredagen och dar fick the king och queen varsin krona och sen var sjalva homecoming dansen pa lordagen. Dansen var i skolans gym och det var verkligen mycket dans! Man fick vatten men ingenting annat for man gick ut och at innan allt borjade. Lol vi var typ 6 tjejer som sov over, Hunter sov inte hemma! 
 
Härligt med uppdateringar! Homecoming såg verkligen underbart ut, rolig tradition när alla anstränger sig, gör sig vackra, dansar mm. Finns ju inte i Sverige. Ser att det börjar bli kallt, jag trodde det skulle börja senare. Kylan har börjat här också, nu får vi öppna fönstrens när vi går och lägger oss, inte hela dagen för då blir huset iskallt. Tänkte fråga hur det ser ut när ni går in till skolan, har ni "metallkontroll"? Det var otäckt med skolskjutningen som hände😓 Du verkar i alla fall ha det fantastiskt, var rädd om din höft bara, jobbigt att den aldrig blir bra. Älskar dig❤️Vi kommer skicka paket innan din födelsedag så du får säga till vad du vill att vi ska skicka med❤️
 
- Nej det har vi inte. Vi har inte vakter eller nagot i skolan som jag trodde att vi skulle ha. Dock maste man saga till innan man gar ut i korridoren och vissa larare ar valdigt strikta med hall-passes. Vi har en kalender som vi fatt av skolan dar man skriver upp hall-passes. Jag springer inte langre for det blev aldrig battre.... Alskar dig!!!! <3
 
Svengelska here we come! 😘 kan du inte ge exempel på skoluppgifter/sånt ni läser i skolan? Är folk lika serietokiga som vi i Sverige? Netflix har ju släppt en ny skräck-highschoolfilm-serie Scream, apropå Scream acres, kanske vore nåt att sträcka i helgen?
 
- Hahah jag vet men jag ar sa van vid att prata pa engelska nu. Hmm... I engelska laste vi om haxor och vi har gjort presentationer/skits om det och till idag hade vi i laxa att gora en timeline med alla haxor. Ja, folk brukar kolla Netflix hela tiden!! Ahhh, det far jag kolla upp!
 
 
Kan du inte berätta hur ditt liv har förändrats på de här två månaderna? Tex vad du gjorde på fritiden förut och vad du gör nu, vad som är "inne" i USA - Twitter, instagram, Justin Bieber (😘), mode, sport, kläder, iPhone vs android? 😊 pusssssssss fining! ❤️❤️❤️
 
 
- Alltsa allt men pa samma gang ingenting. Twitter och Instagram ar valdigt stort har, Facebook ar ganska ute haha. Jag ser manga fler android telefoner an i Sverige. Mina dagar ser annorlunda ut om jag jamfor med mitt liv i Sverige, definitivt. Jag vaknar 06.45, ater frukost, gor mig i ordning, far skjuts till skolan runt 07.45-07.50, borjar skolan 08.09, slutar skolan 15.12 och da ar det dags att ga till traningen. Jag springer ju inte langre sa jag tittar bara pa nar alla springer och sen aker jag hem runt 5... Nar jag kommer hem gor jag mina laxor och umgas med min vardfamilj.
 
Vilken sport är störst där? Är det amerikansk fotboll? När ni har crosscountry-tävling, hur långt bort brukar ni åka då? Får ni lunch osv då? 
 
- Amerikansk fotboll och baseball! Tavlingarna brukar vara mellan 30min till 2h bort. Vi aker alltid tidigt pa morgonen sa man kommer oftast hem runt lunchtid sa om man vill ha nagot att ata far man ta med sig det sjalv. 
 
Vad spännande det låter med scream acres, låter rätt scary alltså! Har dom andra varit där? Hur tycker dom att det är? 
 
- Det var saaa laskigt! Jag var livradd. Det ar som spokhuset men 10 ganger varre.

Hur funkar det i familjen nu när du kommit in lite mer i vardagen? Lagar du mat nån gång i veckan? Hur funkar det med städning? Handling? Äter ni mycket frukt och grönt? 
 
- Allt funkar jattebra, jag trivs verkligen. Jag lagar aldrig mat, mest for att vi inte har tid och sen for att det ar svart att komma pa nagot att laga da alla ingredienser inte finns har. Jag stadar badrummet varannan vecka och sen maste jag ju saklart stada mitt rum och om jag har stokat ner. Dom storhandlar typ 1 gang i veckan och sen flera ganger om det behovs. Inte sa mycket frukt och gront i det har landet.. Jag brukar ata banan och hallon pa min grot varje morgon och sen majs till middagen ibland haha.

Har du börjat drömma på engelska än? Du lär ju prata helt flytande typ nu! Så jäkla häftigt!
 
- JAAA! Det ar ju sa jakla sjukt!!! Jag vaknade en morgon och ba ''jag dromde precis pa engelska''. Det var en san konstig kansla. Jag vet inte om min svenska dialekt ar helt borta an men det blir lattare och lattare med spraket hela tiden.

Vad i matväg saknar du mest härifrån? Svenskt godis räknas inte haha 😂 Vad är det för klimat där nu? Är det höstigt som här? Vilka brukar du umgås mest med? Är det något "gäng" som brukar hänga mycket tillsammans? Kan tänka mig att det är lite annorlunda jämfört med Sverige då man umgås så mycket genom sporten. Vad säger dom om din höft då? Borde du inte bli bra snart? Hur funkar det om du ska gå till läkaren? Finns det vårdcentral som här? 
 
- Alltsaaa.... Allt. Korvstroganoff, kottfarssas, potatisbullar, blodpudding, lasagne, svensk frukost, pannbiff, kottbullar. All mat som mina foraldrar lagar haha. Det borjar bli host har nu, vadret gar upp och ner och det skiftar mellan att vara varmt och kallt hela tiden. Jag brukar umgas med Amelia, Macey, Kelsey, Andrea och Taylor i skolan och sen utanfor skolan ar det mest Hunter, Andrea och Andy. Dreamteam. 
 
Jag springer inte langre och kommer inte gora det mer den har sasongen. Jag har inte bestamt mig om jag vill springa track i var men jag vill inte ha forstort min hoft totalt innan det ifall jag vill gora det. Det ar battre nu nar jag inte springer. Det finns vardcentral men jag valde att bara vanta ut smartan for det skulle vara for mycket papper och sant for ingenting. Det kandes inte som att det var vart det. 
 
Hur är din värdfamilj? Kändes det konstigt att flytta till en familj i början? Kände du dig mer som än gäst i början, om ja gör du fortfarande det?
 
- Underbara! Helt underbara. Jag kan ibland inte fatta hur allt har kunnat ga sa bra for mig. Det har inte varit nagra problem med min vardfamilj och vi kommer bra overens. Vi har inte brakat och vi tjafsar aldrig vilket ar superskont. Jag kanner mig inte som en gast utan jag forsoker ta for mig sa mycket jag bara kan. Forsta dagarna kandes det ju lite konstigt att bo med en annan familj, i ett annat hus, i ett annat land, men jag vande mig ratt snabbt. Min vardfamilj var valdigt tydlig med att jag var en del utav familjen nu och att jag ska kanna mig som hemma.
 

Hej!! Har lite frågor, var det svårt att "söka" till utbytesår alltså var det mycket konkurrens? Hur känns det att bo i en annan familj, kan du bete dig som du gör hemma typ ta vad du vill i skåpen etc? Får de betalt för att du ska bo där? Hur är din och Hunters relation? Hur är det i skolan, är folk inbjudande och typ bjuder med på fester osv eller är det som i Sverige att man blir lite utanför om man inte känner folk? Kram!!

 
- Nej sa upplevde inte jag det! Jag tror att alla som soker till utbytesar i tid som uppfyller alla kriterier far aka. Det kandes lite konstigt i borjan, man ar ju sa van vid allt dar hemma men jag kom in i det valdigt snabbt. Som jag skrev i den tidigare fragan, min vardfamilj var tydlig med att jag ska kanna mig som hemma och att jag far ta vad jag vill ur skapen och jag ska inte kanna mig som en borda. Dom far inga pengar for att jag bor dar, dom gor det har helt frivilligt vilket ar fantastiskt! 
 
Jag och Hunter are dating. Det kanns jattebra och jag tycker verkligen om honom. Hans familj ar den basta ocksa! 
 
Killarna ar mer inbjudande an tjejerna har enligt mig... Det kanns nastan som att vissa tjejer ser mig som ett hot och att jag inkraktar pa deras mark vilket ar trakigt. Sen finns det ju saklart jattesnalla tjejer som ar inbjudande men generellt ar killarna mer framat och inbjudande. 
 

Hej jag har en fråga angående din telefon där borta. Fick du en ny telefon med amerikanskt simkort av din värdfamilj eller hur fungerar det där? För jag antar att du måste ha en telefon i alla fall haha! Tycker din blogg är sååå bra!! 

- Jag kopte min telefon pa Apple Store i Sverige vilket innebar att den ar olast. Jag kunde darfor ga till AT&T och kopa ett simkort med det abonnemanget jag ville ha. Jag har fria sms, mms och samtal + 1,5GB data varje manad for 45 dollar. Dyrare an i Sverige men jaja. Jag har ett amerikanskt nummer iallafall! Min vardfamilj betalar inte min telefon utan det ar en kostnad jag far sta for sjalv. 
 
Hej
Låter som du har ett underbart år! Undrar bara över en sak angående ditt schema. Du nämnde, activity period? Vad är det?
 
- Det har jag verkligen! Det ar en lektion som spenderas i ditt hemklassrum. Det ar som en studyhall och vissa klubbar och grupper har moten under activityperiod eftersom alla elever har det samtidigt. 
 

Hej! Skulle vara jätte roligt ifall du uppdaterade mera! typ att du lägger upp 4 inlägg varje vecka eller nåt , längtar efter varje inlägg men de kommer nästa inga längre :( men skulle vara kul om du skrev om ditt och Hunters förhållande? :)

 
- Jag vet och jag maste saga till mitt forsvar att tiden racker inte till. Jag onskar att det var mer an 24h pa ett dygn for jag hinner inte gora allt jag vill! Jag vill blogga, videoblogga och gora massa roliga saker for er men det gar inte riktigt. Jag forsoker att blogga sa mycket jag bara kan. Haha vad vill du att jag ska skriva om vart forhallande?
 

Hej, jag ska kanske åka på utbytesår nästa år och jag tycker det ska bli jätteroligt och är super taggad, och tänker att detta klarar jag. Men ibland blir jag jätte osäker och tänker hur jag ska klara 1 år utan mina föräldrar och familj. Hur kände du innan du skulle åka? Hur har du det med hemlängtan och så? Har det varit värt än så länge? Kram :)

 

- Saklart! Jag fattar precis hur du kanner. Kanslorna gar upp och ner hela tiden. Jag skulle ljuga om jag sa att jag aldrig langtade hem, att jag aldrig kanner att jag ibland bara vill aka hem till mamma och pappa... Men man klarar det! Det ar lattare an jag trodde helt arligt.  DET AR VART DET! Jag lovar.

Åh jag blir så otroligt taggad av att läsa din blogg varje gång det kommer upp ett nytt inlägg, ska åka nästa år och har precis börjat med alla ansökshandlingar ;)))
 
 
- Åh vad kul!!! Du kommer ha ett underbart ar, det ar jag saker pa!!!
 

Hej hjärtat! Jag saknar dig ❤️ Känns det roligt att snart fylla år? För min del är det bara ett år närmare trettio 😜 hur firar man halloween i defiance? Antar att det är lite mer ordentligt än här! Hur känns det med skolarbetet nu när du gått ett tag? Känns klasserna som lagom nivå för dig? PUSS!!!!

 
- Jag saknar dig ocksa Matilda <3 varje dag! Jag ar supertaggad (bytte precis till min svenska dator så det är därför jag har svenska bokstäver haha) på att fylla år!!! Äntligen 17 och ett år närmre 18, rätt sjukt att jag är så gammal haha... 
 
Det är en halloweenparad nere i Downtown Defiance som tydligen är väldigt populär men den ska inte vi gå på eftersom vi ska ha ett eget halloweenparty! På lördag 31 oktober ska vi ha halloween/födelsedagsfest för mig! Det kommer bli såå kul.
 
Skolan går bra, jag har A i alla ämnen förutom matte där jag har B+. Tyskan är nästan löjligt enkel, jag har 102% i tyska och jag har haft ett fel på typ 25 läxor/inlämningar/prov. På hemsidan där man kan se betyg är det 100% eller över på alla mina grejer i tyska haha.. Jag bytte från freshman-english till junior-engelska vilket är så mycket bättre! Freshman är 9th grade vilket är 00/01or och omg det var nästan ett skämt. Vi lärde oss ett ord i veckan, läste en histora, svarade på frågor om historian och sen hade vi quiz på fredagen. Till exempel, vi fick lära oss betydelsen av hero och revenge. Like what? Läraren sa att jag var ahead of the class och att hon tyckte att det gick väldigt bra för mig så det var lika bra att jag bytte. 
 
 
Frågor och svar, I USA | |
#1 - - Nikita:

Använder dom ASK i usa?:)

#2 - - Stina:

Hej, skulle du kunna länge Upp massor v bilde under din tid. Jättespännande att följa dig!!

Kran

#3 - - Linn:

Hej, finns vad finns det för nackdelar med ''EF'' (Om man får fråga) - Vad tycker du ? :))

Ja har nämligen tänkt åka på ett ''Utbytesår'' med de och vill gärna veta om de finns några nackdelar - Låter jätte konstigt, hehe - Ha de gryyym - Skicka gärna ett mail tillbaka på ''eklinn@hotmail.com'' <3

Svar: Hmm... Jag gillade inte riktigt the welcome days. Det var stressigt och det kändes som att dom ville klämma in så mycket som möjligt på kort tid... Jag gillade inte heller hur EF USA hanterade det när jag ville byta familj. Det tog lång tid innan någon tog mig på allvar.
Cassandra von Rosen

Upp