Svar pa kommentar

Hejhej! Fick en kommentar av nagon som tydligen var ''irriterad''. En mailadress fick jag ocksa men vet inte om den ar riktig eller inte. Mamma, pappa, mina systrar, mormor, morfar. Skams ni over mig? Mamma och pappa, ni far mer an garna ge respons pa den har kommentaren sa kan jag lagga upp det har i ett annat inlagg.
 
''Get A grip! 

Nu får du fan skärpa dig! 
Fattar du att det kostar 200 000 för dina föräldrar att låta dig får den här möjligheten? 
Du kommer hem igen, du åker inte i väg för alltid. Ja du är ung, men för i helvete, för att tala klarspråk. 

Mycket få människor får chansen som du just nu får. 
Jag förstår att du längtar hem, men herre gud, du kommer snart hem igen? 
Vad är ett par månader av säkert 60 år av ditt liv till som du har kvar? 
Ta chansen och gör det bästa av det. 

Ett år är en piss i havet! En piss, en jävligt dyr piss i havet som dina föräldrar gör allt för att du ska få uppleva och även dom det är gulligt till en viss grad att du vill hem så är du jävligt otacksam. 
Hade min dotter hållit på så här och fått mig att må dåligt över att hon åker när det finns miljoner människor som lider just nu i världen och tusentals i vårat land, och ungdomar hemma i sverige som skulle kapat sin ena arm för att få åka iväg, då hade jag skämts. 

Jag vet inte om alla klappar dig medhårs men någon får fan säga till di på skarpen. Skärp dig för i helvete.Väx upp och var ingen liten brat. 

Och jo, jag kommer fortsätta läsa för vi är flera på mitt jobb som läser din blogg och som har försökt muntra upp dig men jag är inte en av dem, för du verkar ha fastnat i ditt egna depp. 

Ta tag i dig själv och njut och ta vara på den sista tiden. Snart är du hemma igen.''
 
Aa mamma och pappa. Skams ni over mig? Ar jag sa dum i huvudet som den har personen far mig att framsta? 
 
Som svar till dig ''irriterad''. Om min mamma eller pappa hade kommenterat sahar pa en 17-arings blogg hade JAG SKAMTS. Vem ar du och saga att jag inte far ma daligt och langta hem? Vad vet du egentligen om mig och mitt ar i USA? Du har ingen aning. FY. Om du ar gammal nog att ha egna barn borde du veta battre an att kommentera nagot sant har. Har du inget bra att saga, da kan du istallet saga ingenting alls.
I USA | |
#1 - - Dahlin:

Jag håller med "irriterad". Bortskämd.

Svar: Tråkig attityd!
Cassandra von Rosen

#2 - - Matilda:

Finaste Cas! Vad ledsen jag blir av att läsa att du fått en sådan här onödig kommentar. Tur att du är en sån klok sjuttonåring att du inte lyssnar på sådana dumheter. Instämmer helt med att har man inget bra att säga, så ska man inte säga något alls.

Jag är så stolt över dig! Jag är din storasyster, jag vet vem du är och får ta del av hela ditt liv (inte bara det som du skriver här). Du är så modig som fattade beslutet att åka på utbyte och så stark som kämpar trots att hemlängtan är stor. Jag vet att du är tacksam för att du fått denna möjlighet och att du kommer värdesätta det för alltid. Jag själv är också tacksam för de lärdomar som din resa givit oss som familj och som gjort oss till ännu tajtare trots avståndet. <3

#3 - - Amanda:

Jag vet knappt vart jag ska börja för jag vill inte sjunka till samma nivå som den person som skriver kommentaren gör. Vad vinner personen på att kommentera på det viset? Att dessutom göra det anonymt, varför? Mycket oklart. Självklart är det få förunnat att få göra denna resa men det betyder väl inte att man inte får ha hemlängtan? Och bara för att det finns dom som har det sämre så ska man vara glad jämt och aldrig klaga? Konstigt resonemang tycker jag.

Det här är din blogg Cassandra där du ska ventilera dina tankar och känslor. Det vore konstigt om du inte har hemlängtan ibland och det vore konstigt om det inte går upp och ner. För det är så livet ser ut. Det gör det här hemma, det gör det var man än är. Tycker du ska ha all respekt för att du skriver om alla sidor av ditt äventyr. Nu för tiden så ska alla försköna så mycket eller bara klaga, tycker det är så härligt att läsa att du skriver så nyanserat. Om både med- och motgångar. Jag är iallafall oerhört stolt att vara din syster. Jag tycker du är så modig som gör denna resa. Jag skäms inte ett dugg över dig, jag säger till alla jag känner hur ball jag tycker du är. Och vet du vad, alla som jag har pratat med håller med. Dom är så imponerade av att du vågar kasta dig ut på detta äventyr. Vet många som, om dom också hade fått chansen, aldrig någonsin hade vågat göra det som du gör. Det säger ganska mycket om dig tycker jag.

För att ingen ska tro att jag "stryker dig medhårs" och aldrig säger till så är det självklart att jag inte håller med om allt som du tycker och gör. Såklart. Och då säger jag det till dig, det framgår såklart inte här i bloggen i de kommentarer som jag skriver. Då pratar vi eller smsar eller mejlar och då säger jag det face to face. Här i bloggen så tycker jag att kommentarerna ska vara av vänlig karaktär, ingenting annat. Den som känner ett behov av att kommentera nedlåtande har nog en del andra problem som den bör ta hand om innan den rackar ner på andra.

Med det sagt så vill jag än en gång understryka hur stolt och glad jag är som har dig som syster. Du är modig och det är helt naturligt att modet sviker ibland och då finns vi här för att peppa dig. Älskar dig massor! ❤️❤️❤️

#4 - - Mir:

Bästaste Cassandra! För mig är du den bästaste finaste lillasystern och jag är alltid stolt över dig! Ta inte åt dig av elaka kommentarer. Lyssna på vi som känner dig och som hör dina känslor samt lyssna på dig själv. Du har fått en otrolig möjlighet att åka iväg det här året och det är inte så många som får den möjligheten. Men trots det är det viktigt att man mår bra när man gör det, och gör man inte det har man rätt att säga ifrån och man har alltid rätt att må dåligt - även om det är bättre att må bra! Det är därför du ska göra det bästa av den tiden du har och njuta av det! Pengar ger inte lycka! Däremot kan kärlek ge det! Jag älskar dig ❤️

#5 - - Anonym:

Fy skäms till dig som är irritrad. Kan du inte låta en flicka få längta hem till sin familj utan att du spyr ut dig dumma kommentare . Kanske är du avundsjuk?
Stå på dig tjejen. Du det är fler som tycker det är normalt att längta hem det kallas riktiga känslor. Och känslor svallar verkligen när man är 17 år.
Man står mellan ungdom och vuxenliv. Själv åkte jag bara 40 mil bort från min mamma och mormor och efter 3 dagar åkte jag hem för att jag längtade hem så mycket. Det är tufft. Men tänk att det är 5 månader till mamsen och pappsen kommer det kommer att bli toppen men jag förstår att det är tufft. Hanka dig fram med din kärlek. Du kommer att tycka det var värt det när du är äldre. Sen får du väl ta med Hunter till Sverige. 😍
Nu önskar jag dig lycka till med skola och med din kärlek hunter.
Kram

#6 - - Mir:

Bästaste Cassandra! För mig är du den bästaste finaste lillasystern och jag är alltid stolt över dig! Ta inte åt dig av elaka kommentarer. Lyssna på vi som känner dig och som hör dina känslor samt lyssna på dig själv. Du har fått en otrolig möjlighet att åka iväg det här året och det är inte så många som får den möjligheten. Men trots det är det viktigt att man mår bra när man gör det, och gör man inte det har man rätt att säga ifrån och man har alltid rätt att må dåligt - även om det är bättre att må bra! Det är därför du ska göra det bästa av den tiden du har och njuta av det! Pengar ger inte lycka! Däremot kan kärlek ge det! Jag älskar dig ❤️

#7 - - Världens bästa Pappa:

Hej du som kallar dig "Irriterad".

Din första mening "Get A grip", gäller ju dig i allra högsta grad.
Sen fyller du på med "Nu får du fan skärpa dig", det är ju något som jag anser gäller dig.

Som jag ser det bör du jobba en hel del med ditt EQ och IQ.

Vår ekonomi är inget du har med att göra.
Vad vi väljer att lägga våra pengar på är vårat val.

Vårat val är att ge våra 4 barn det bästa som vi har möjlighet till.

En mening skriver du sakligt och trevligt:
Ta chansen och gör det bästa av det.

En stor del av dina ordval och sätt att säga dem, säger mer om dig än vad du försöker säga.
Kanske lite mer skolgång och kanske en kurs i polemik vore på sin plats.

Vad du skäms över eller inte har jag inte med att göra, men du ska veta att jag har aldrig skämts över mina barn, så inte heller i detta fall.
Mina barn har aldrig varit otacksamma, visst har diskussioner uppstått, men otacksamma har de aldrig varit.
Jag anser att de alltid varit ambitiösa och ärliga, i allt från vänskap, skolgång och medmänniska. Dessutom har alla jobbat extra från 14 års ålder, för att tjäna egna pengar och lära sig pengars värde.

Vad gäller alla dessa miljoner människor som lider runt om i världen, så är denna resa som "utbytesstudent", en fantastisk del i utbildningen för det som kallas erfarenhet och livet.

Med denna erfarenhet och andra kunskaper ges möjlighet till en bra utbildning och i förlängningen ett roligt/viktigt/intressant jobb, för att kunna bidra med insatser för minskning av antalet människor i nöd som lider.

Till sist vill jag ge dig " Irriterad" ett råd.
Om du vill att dina medmänniskor ska lyssna och lära av dig, bör ditt budskap vara sakligt, trevligt framfört, och inte burdust och impertinent.
Ett annat råd om du vill få uppmärksamhet och vara trovärdig, är att ALDRIG skriva och säga saker anonymt.

Stå för det du säger/gör med ditt riktiga namn.

Med vänliga hälsningar och en önskan om allt gott till dig.

Ulf von Rosen, Cassandra von Rosens pappa.

#8 - - Kramar:

Förstår att du är upprörd men jag ser också vad personen vill få fram.
Personen skriver inte någonstans att du är dum i huvudet eller att du inte får må dåligt eller att du inte får längta hem.
Det var hårda ord, men läs inte in mer i det än vad det var.
Det var nog ett försök till att få dig att se med andra ögon på din situation. Ett försök till få dig att bli arg i stället för att fokusera på din längtan och ett perspektiv på hur lite tid det rör sig om.

Jag uppfattade det som att det var en yngre person som skrev från sitt arbete, men åldern spelar ingen roll kan jag tycka.

Kämpa på så gott du kan!

#9 - - Viveca:

Finaste finaste Cassie, alla vi här hemma älskar dig, älskar dig till månen o tillbaka. Du har ingenting att skämmas över. Är det möjligt så ta bara bort kommentaren alt blocka personen.
Tänker på dig o önskar dig allt gott o en fin tid de månader som är kvar. Pussar o kramar i massor ❤️❤️❤️

#10 - - Ellen :

Ta inte åt dig, det är ingen annan än du som kan känna dina känslor, ifall du förstår vad jag menar. Jag tycker att du är sjukt modig som vågar åka på ett utbytesår. Jag tycker att det är så roligt att läsa hur det är i USA och jag tror verkligen att du inspirerar många andra genom din blogg.

Kram

Svar: Tack snälla!!! Det går inte att skriva om allt i bloggen och därför blir det svårt för andra att veta hur det är här på riktigt. Man måste vara här själv för att förstå hur det är. Kram!!!
Cassandra von Rosen

#11 - - Malin:

Heej! Ska till USA nästa år så har läst många bloggar om utbytesår, och är väldigt insatt i det då jag är sjukt taggad på att åka iväg. Därmed förstår jag att ett liv borta i USA är något som ingen annan kan förstå än en själv. Problem uppstår som du inte har någon skyldighet att förklara för någon annan än nära och kära. Lita bara på dina egna känslor och skit i människor som inte har något bra att säga. Hoppas verkligen att din tid där borta bara blir bättre, ge inte upp. Kram!

Svar: Man förstår inte hur det än innan man faktiskt är här själv. Det går inte att skriva om allt i bloggen och mycket är fasad även om jag försöker att vara ärlig om allt. Tack snälla för din kommentar! Det betyder mycket att folk stöttar mig. Hoppas att ditt år blir bäst! Kram!!!
Cassandra von Rosen

#12 - - Alma:

Hej! Jag läste kommentaren från din mamma på inlägget innan och hon skrev någonting om hur EF skulle acceptera en ny värdfamilj.. Har det hänt någonting med din nuvarande värdfamilj och ska du byta familj? Hur går det med din pojkvän också? Du klarar allt! Kram!

#13 - - Dana:

Men Gud?! Hur kan någon säga så utan att personen ens vet hur det känns? "Irriterad" lär inte ha varit med om det du är med om nu, så personen har 0 rätt att kommentera det på det viset.

Upp