Q/A om livet i USA #8

Hur var prom, var det som du hade tänkt dig? 
Prom var SÅ kul! Jag behövde ingen kille för att ha en underbar kväll och mina tjejkompisar gjorde det verkligen till en grym kväll. Jag dansade tills mina fötter värkte och sjöng tills halsen blev alldeles hes. 

Hur många kartonger kommer du skicka hem? 
Jag gissar på ungefär 4-5 kartonger haha. Jag har sjukt mycket saker haha.

Vad är det första som du ska visa oss när vi kommer? 
Jag vill visa er Defiance i allmänhet, skolan, jag vill att ni träffar mina vänner!

Bästa maten? 
Jag älskar verkligen mac and cheese. Jag är en sucker för mac and cheese... Annars älskar jag Arby's, 3 chicken tenders with 4 mozzarella sticks and ranch. AHH! YUM!

Vad är det bästa med Usa? 
Verkligen allt finns här... Åk till Walmart, Meijer, Target och ALLT finns. Folk är väldigt öppna och det är lätt att prata med nya människor.

Vad är det sämsta med Usa? 
Jag har fortfarande väldigt svårt att vänja mig vid hur strikt det är. Jag ser inget problem med att sova över med sin partner, jag förstår inte varför man ska kalla sin lärare by their lastname, jag är inte van vid hur mycket kontroll vissa föräldrar vill ha över sina barn. Hade mina föräldrar kollat igenom min telefon med jämna mellanrum så hade jag blivit väldigt upprörd. Inte för att jag döljer något utan mest för att det är privat? Jag kollar inte igenom deras telefoner.

Vad har förvånat dig mest? 
I filmer verkar det inte som att det är så strikt här. Men det är det verkligen!!!

Hade du någon förutfattat mening om hur det skulle vara som inte alls stämde? 
Inte riktigt... Jag hade ju aldrig levt här så jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig.

Vad kommer du sakna när du åker hem? 
Late night drives with my friends, TP-ing, mina tyska lektioner (absolut BÄSTA klassen någonsin, mina små freshmen<3), min värdfamilj, mina vänner.

Vad är det första du ska göra när du kommer hem? 
Njuta av att vara nära min familj, sova i min säng, ta långa duschar i min egen dusch, gå på promenader på gatorna jag känner till så bra att jag kan gå på dom med stängda ögon, krama mina bästisar, dricka en drink eller två, dansa inpå småtimmarna, jobba på ICA och uppskatta det!

Hur har detta år påverkat dig (mest)?
Jag har lärt mig att uppskatta det som är viktigt för mig, jag har lärt mig hur viktigt familj och äkta vänner är, jag har lärt mig att ensam är inte alltid starkast. 
 
Om du ser tillbaka på hela upplevelsen, vad är de roligaste som du varit med om?
Hocking Hills var väldigt kul, jag åkte med min värdfamilj och två andra familjer ner till en national park här i Ohio och bara va i 4 dagar. Jag bara levde. Vi hade så ROLIGT! Jag har många roliga minnen med the Retcher's också men just nu gör det bara ont att tänka på dom.
 
 
Finns de något du ångrar med den här upplevelsen? 
Att jag blev kär.
 
Låg du å Hunter nån gång? Tänker på dörr-kille-tjej-rumregeln.
Jag vill helst inte svara på det men gissa på ni! ;) 
 
När jag såg dig på tibble så ba wow
Thanks man
 
Har följt din resa sen dag 1. Undrar mest vad du har för tips till andra som ska åka? Ska man tänka på något och hur gör man om man känner som du gjorde att man inte trivs med sin värdfamilj? Sen undrar jag om du har kontakt med någon ifrån din värdfamilj?
Säg ifrån direkt om du inte gillar något hos din värdfamilj. Jag stod ut i 6 månader och det var nog det dummaste jag kunde göra under detta år. STÅ INTE UT! Säg ifrån!!! Var öppen med dina känslor. Nej jag pratar inte med min gamla värdfamilj alls.
 
Hej! 
Vad hände med dig och ditt ex (helt glömt namnet, förlåt!)? Förstod inte helt men förstår om du inte vill svara på det - det är helt upp till dig <3 Kämpa på och keep your head up, du är superstark!
''You were red and you liked me 'cause I was blue. You touched me and suddenly I was a lilac sky,. And you decided purple just wasn't for you''. Han var otrogen med sitt ex. Jag vill inte gå in på detaljer för jag vill inte ge honom mer av min tid. Han är inte värd det. Men jag kan säga att jag ångrar precis allt med honom och jag längtar tills den dag jag aldrig behöver se honom igen. 
 
Hur känns det att åka hem? Hur är livet där borta nu med allting som hänt? Hoppas inte att du mår för dåligt och att du ändå kan njuta lite av din sista tid i USA. 
Kram <3
Helt ärligt, skönt. Väldigt skönt. Jag känner mig rätt klar här. Jag längtar efter tryggheten där hemma. Efter mina föräldrar, efter mina systrar, lilla Selma.. Jag tar en dag i taget nu efter allt som hände. Jag önskar att jag aldrig hade träffat honom men det finns inget jag kan göra åt saken. Vad jag än skriver, säger eller skriker, kommer det aldrig ändra vad han gjorde mot mig. Oavsett hur arg och ledsen jag är, oavsett vad jag kallar honom och hans ex, kommer det aldrig ändra vad som hände. Jag har bestämt mig att inte ge dom en sekund till av min tid. Jag ska ha kul och må bra den här sista tiden och I will walk out of this as the bigger person!
 
Vad kul med frågestund! Jag vill veta allt om prom, hur var det? Vad åt ni? Vad lyssnade ni till för musik? Blev det dans? Vad gjorde man efteråt? Sen undrar jag nu när det börjar närma sig slutet av ditt år, vad kommer du sakna? Något typiskt amerikanskt som inte finns i Sverige som du kommer köpa med dig? När är sista skoldagen? Vad gör man då? Vad kommer du främst att visa upp för mamma och pappa när dom kommer? 
Snart ses vi med!!! Längtar som tusan, Selma kan knappt bärga sig! 😍
Prom var verkligen så kul!!! Vi slutade skolan en timma tidigare på fredagen och jag behövde åka direkt till frisören och fixa mitt hår. Efter typ 45 min var jag klar och då åkte jag hem för att sminka mig och get ready for prom. När sminket var på fick Becki hjälpa mig att sätta på min klänning, med korsetten var det bara att suck it in haha. Sen vid 5 kom Kayla, min date, och hämtade mig. Vi såg så jäkla coola ut, awesome dresses and an awesome car. AND AWESOME GIRLS! Det tog runt 45 min att köra till stället där promen hölls och vi var så nervösa haha. Väl framme gick vi ur bilen, lämnade över nycklarna till dom som parkerade åt oss och sen gick vi armkrok upp till alla som tog bilder. 
 
Man tog massa bilder och sen blev det middag. Det serverades mac and cheese, mashed potatoes, kyckling, broccoli, majs, kött. GOTT! Sen blev det cheesecake till efterrätt. Så under middagen skulle jag och Kayla gå på toaletten.. Jag gick efter henne genom the whole dining hall och sen väl framme vid badrummen hörde jag min lärare skrika på mig. Cassandra your dress!!! Då har alltså min klänning gått sönder i rumpan och hela min rumpa stack ut. Ms Ferland, min engelska lärare, fick rädda mig med safety pins inne på toaletten.
 
Det var top hits, gamla dängor och country som spelades. Jag spenderade nästan hela kvällen på dansgolvet. Jag brydde mig inte alls om vad folk tänkte och tyckte och jag bara körde! Det var så kul. Vid 10.30 var dansen slut och man fick åka hem och byta om till after-prom. Vi åkte till våran kompis Ian och bytte om där. After-prom var tyvärr inte lika roligt men med mina vänner var det väldigt kul ändå! Vi körde hela havet stormar, dodge ball, kareoke, board games. Det fanns en uppblåsbar hinderbana, photo booth, mat, glass, karikatyr målare. När det var slut vid 2.30 var det ett ballong nedsläpp och alla fick ta en ballong var och spräcka den. I ballongen fanns det ett nummer. Dom drog sen numrerna i ordning. Det fanns 4 iPads, en dator, högtalare, massa presentkort, t-shirts, resväskor, väskor. Så sjukt bra priser! Jag fick en Cleveland Indians t-shirt... Perks of being number 94 xD
 
Efter after-prom åkte jag, Kayla, Ian och Olivia hem till Olivia och badade i hennes pool och hot-tub. Vi hade det så kul! Hon bor verkligen så fint. Vid 5 kom jag hem och då blev det en snabb dusch innan jag somnade gott... Och vaknade klockan 2 dagen efter haha. 
 
Är faktiskt inte helt säker på sista skoldagen än! Återkommer med svar på det! LÄNGTAR EFTER SELMA (och er hehehe) JAG MED!
 
 
 
Frågor och svar, I USA | |
Upp